Arman The Parman’s Bitcoin Guides 🇷🇸

English 🇬🇧

Ova stranica je posvećena tome da vam pomogne da unapredite svoje razumevanje oko bitkoina (bitcoin) i nekih tehničkih aspekata oko toga – lakih, teških i bezobrazno ekstremnih, ali nadam se da je vam zanimljivo. Ima za svakog nešto za svaki nivoe. Istražite gore navedene menije za različite sranice. Ovo je putovanje i nema zahteva da se ide do kraja. Samo vam pokazujem put (pročitajte ispod) …

Sta je Bitcoin?

Ako počinjete i želite da saznate više o bitcoin, predlažem da pogledate:

Ne previše tehnički pregled ove Bitcoin stvari

Nakon čega sledice članak koji se nadovezuje na ovo i ispunjen je vezama do korisnih izvora:

Majka svih narandžastih pilula

Ako želite da znate o osnovama cene, pogledajte moj esej:

Osnovi cena bocina

Ovo je dovelo do opštijeg članka

Koja je prava vrednost bitcoin

Kako da dobijem bitcoin?

Ako ste spremni za kupovinu bitcoina, objašnjavam kako da kupujete na berzi. Kao primer koristi Bitaroo, ali proces je generalno isti za ostale razmene. Ovaj esej objašnjava kako razmišljati o vremenu kupovine. Potrudite se da izbegnete ALTCOIN (na nasem: altkoine). Evo zašto. Verujte mi za sada, ali proverite sebe kako s vremenom budete saznali više.

Kako da čuvam svoj bitcoin?

Kada akumulirate bitcoin, uskoro ćete želeti da naučite kako da ga držite u sopstvenom pritvoru, na Engleskom to se zove self-custody. “Ako nisu tvase kljucevi, nije vas bitcoin” – mantra je i zaista dobra zbog punih razloga.

Savetujem vam da preuzmete samopouzdanje u fazama. Nije pametno pokušavati ekstremnu sigurnost čim ste saznali za bitcoin – sigurnije je zapravo ostaviti svoje coins na berzi dok ne znate šta radite.

Postoje odlični razlogi zašto biste trebali da izvučete svoje coins sa berzi, kao što ovde objašnjavam:

Šest razloga da povučete svoj bitcoin sa razmena (Bitcoin Magazine)

Faze samopouzdanja nazvao sam “Zero Trust System” a na nasem “Systema bez Poverneja” koji ovde objašnjavam:

The Zero Trust System

Postoji 8 nivoa. Preporučujem da ne preskačete nijedan nivo jer svaki nivo vas uči nečemu o bezbednosti vasega bitcoin i kako bitcoin funkcioniše.


Pokrenite sopstveni čvor

Bitcoinerima (Bitcoiners), njima i celoj mreži, veoma je važno da pokrenu sopstvene čvorove (na Engleskom Nodes). Objašnjavam zašto u ovoj publikaciji:

Šest razloga zašto biste trebali pokrenuti vlastiti čvor

U gornjim menijima ćete pronaći razne vodiče, korak po korak (koje skoro svako može da uradi) za različite vrste podešavanja čvorova.

Arman Parmanovo mentorstvo

Sve na ovoj stranici je besplatno, ali neki ljudi su zatražili dodatnu pomoć. Pokrenuo sam uslugu da pomognem ljudima da prođu sve faze do potpunog i sigurnog suvereniteta (na Engleskom Self-Sovereignty). Pogledajte ovu stranicu i kontaktirajte me za detalje.

Bitcoin 4 Boomers

Za one koji žele da to bude jednostavno i nisu bas naj sigurnij da koristu komputera, pokrenuo sam drugačiju uslugu koja pojednostavljuje stvari:

Bitcoin 4 Boomers

Bezobrazno ime, ali hej uvreda. Ovde sam da pomognem ljudima na svakih nivoa.

Donacije

Ako smatrate da je ovaj resurs koristan i želite da podržite ono što radim za Bitcoin, ovde možete donirati neke naknade.

BTC Parman Pay

Za osobe ili biznise koje imaju želu da prihvatu bitcoin kao vrsta plaćanje

Planiranje nasleđa

O ovome se ne razmišlja dovoljno. Svima će biti potrebno drugačije rešenje, a ne pristup za sečenje kolačića. Kontaktirajte me radi konsultacija.

prevod @bitcoinbabibee


On-chain or Lightning

%d